Снимка: архив Булфото
fallback

Агенцията за приватизация е установила, че няма формални нарушения по договора за приватизация на Булгартабак. Ако някоя от дъщерните компании спре работа за повече от 12 месеца, тогава би имало нарушение. От ръководството на компанията отрекоха сигнала на синдикатите, че са били изнесени две производствени линии в чужбина, като те обясниха, че са били преместени в благоевградската фабрика. Това коментира Жельо Бойчев, депутат от икономическата комисия, в ефира на Бизнес старт по Bloomberg TV Bulgaria.

Oще по темата

По думите му макар нарушения да не са били установени, коренът на проблема остава неясният собственик. Според него отговорността трябва да се търси в политическите фигури, одобрили сделката.

"Ако тогава беше предпочетен някой от големите концерни, предвид репутационните измерения, които би имал този скандал, те не биха си позволили такава ситуация", коментира Бойчев.

На заседанието е станало ясно още, че капацитетът на благоевградската фабрика надвишава 4 пъти потенциала и потреблението на пазара в България.

"Ако дружеството не се развива и няма външни пазари, може да се очакват още съкращения и тежки последици върху икономиката на страната", обясни още Бойчев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Анонимен

преди 8 години

Sobstvenika e...... bb ili cc...Ot onova tefterche koeto taka udobno izchezna

7

Анонимен

преди 8 години

Panama baby! !!Nishto novo v BG

6

Петков

преди 8 години

Бритиш американ табако спечели първия търг за покупката с цена 300 милиона долара и бъдещи инвестиции 500 милиона.Сделката беше ръководена от вицепремиера Шулева и можеше да донесе огромна полза и да оздрави бранша,защото БАТ са мерцедесът на тютюните.Великия хидрогеолог другаря доган уволни шулева и развали сделката и уреди дебелян и майка му да гушнат Булгартабак за жълти стотинки.Но БАТ купиха сръбския и румънския тютюневи монополи и с огромното си производство задушиха Булгартабак.Честито

fallback