Снимка: архив Reuters
fallback

Преди месец – два производителите на овче мляко от Плевенско се събраха да определят изкупни цени, а животновъдите обвиняват нас в картел. Това заяви в ефира на "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria зам.– председателят на Асоциацията на млекопреработвателите в България Симеон Присадашки, който заедно с председателят на Националната асоциация на животновъдите в България Бойко Синапов и говорителят на КЗК Марио Гаврилов, които се включиха по телефона, коментира състоянието на пазарът за мляко у нас.

"Няма как да говорим за картел, при положение, че изкупната цена варира с 30%, а именно 40-55 стотинки за литър", заяви Присадашки.

"Проблемът не е в нас, а в нелегалния внос на сухи млека и палмови масла през границата, които никой не контролира", каза Синапов. "Призоваваме държавата към контрол на вноса, не на нас", настоя той.

В България често се правят гръмки изказвания, а когато дойде време да се работи по тях проверките са бавни и неефективни, каза Марио Гаврилов, като се позова на радиопредаване миналата година с участието на Бисер Чилингиров от Националната асоциация на овцевъдите, след което информацията предадена от него е била твърде оскъдна. "Не виждам нещо рационално да се върши по техния казус".

Вижте целия разговор във видеото на Bloomberg TV Bulgaria:

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Анонимен

преди 8 години

Заплатите са на едни нива при различните големи чужди фирми, т.е. има картел.

6

агент00

преди 8 години

Не знам ,друг отдел на ДС движи нещата с млякото.

5

Анонимен

преди 8 години

Че бизнес е *** дума е неоспоримо, но въпроса не е този. Въпроса е има ли бизнес сектор, който да няма картел ? Всякакви видове мафия има, ако щете и на тоалетната хартия....

fallback