fallback

Изтребителите Gripen ще могат да функционират 30 години, като през цялото време ще ги актуализираме, добавяйки нови функции. Това заяви в ефира на "В развитие" по Bloomberg TV Bulgaria вицепрезидентът на Saab Даниел Боестад. Той е в България, за да преговори с българското правителство евентуалните условия по покупката на изтребителите Gripen, които трябва да станат част от модернизацията на армията. 

"Две страни от ЦИЕ – Чехия и Унгария работят с този изтребител от години", каза Боестад. По думите му той е най-модерният в света и продължава да бъде разработван. През пролетта на тази година се очаква да бъде показана следващата му версия.

Боестад обяви, че предложенията към България са подготвени и подчерта, че постигането на споразумение ще създаде трайни отношения с Швеция и много възможности за "нови фирми, нови бизнеси и нови комуникации между двете страни".

Боестад подчерта предизвикателствата на геополитическата ситуация и даде повече детайли относно компанията Saab.

"Имаме дейности в почти 100 държави. Европа е много важна за нас. За компанията работят около 15 000 души по света, повечето от които в Швеция", каза още той.

Още по темата чуйте във видеото на Bloomberg TV Bulgaria



 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

113

Малко Шопче

преди 8 години

До ШопЩайга е това от които взимаш бананите за да ги ядеш!... "Специалист"!...

112

Анонимен

преди 8 години

ф 16 е изтребител от края на 70 те години - супер смешно е да го купуваме. Ако някой си чисти *** и се опитва да ни ги пробута, трябва да сме много *** да го взимаме защото след няколко години ще го свалят от въоръжение навсякъде.

111

Анонимен

преди 8 години

Ако е вярно е чудесно да се закупи нов модерен изтребител пред офертата да купим стари ф16 ента употреба.

fallback