Снимка: архив, Reuters

Няма потвърждение за доставка или отказ от доставка на заявените от "Овергаз Инк." количества природен газ от 1 януари 2016 година. И до момента от "Газпром Експорт" не са изпратили официално известие, че предстои спиране на синьото гориво за българската компания. Това информират от Овергаз.

Още по темата

В договора за доставка на газ между двете компании липсва фигурата на Балкански диспечерски център в София, който разпространи новината за нулеви доставки.

"Овергаз Инк." вече е уведомила своите индустриални клиенти да се обърнат директно към "Булгаргаз" в случай на прекъсване на снабдяването с газ. Битовите и малките потребители не са застрашени от спиране на синьото гориво, тъй като са защитени от нормативната база.

Дружеството, което оперира градската разпределителна инфраструктура - "Овергаз Мрежи" - вече е поискало да закупи природен газ от обществения доставчик, с който да снабди газифицираните домакинства.

От "Овергаз Инк." ще компенсират своите индустриални консуматори за възможни щети, които възникнат от неизпълнението на поетите ангажименти.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase