Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Акция на ЧЕЗ в цялата страна срещу кражбите на ток. От началото на годината дружеството е хванало над 4 хиляди абонати, които са манипулирали електромерите или са се прикачили незаконно. От компанията са категорични, че тези кражби носят пасиви не само за дружеството, но и за редовните платци. Само след час, проверката откри нарушител.

С екип на електроразпределителното дружество в Елин Пелин отиде и екип на телевизия Bulgaria ON AIR.

Данните им показват, че в Софийска област това е градът с най-голяма загуба на ток. На произволен принцип служителят отваря едно от таблата, изнесени на улицата. Заснема и проверява дали са повредени пломбите на електромера. Оглежда също има ли неправомерно присъединяване преди електромера. Всичко е наред. Специален уред пък отчита дали електромерът измерва правилно консумацията на ток. Проверката трае няколко минути.

Таблото се пломбира и проверката продължава. На друг адрес обаче служителите откриват, че има монтиран контакт преди електромера и веднага звънят в полицията. Собственикът, Манол Донев, твърди,че не знаел за контакта. Съсед му го монтирал преди 2 години. Плащал си редовно тока. А съмненията на проверяващите са, че с контакта се захранва част от оборудването в магазина на Манол.

На Манол е съставен протокол. А контактът е отстранен. Предстои и дело. От дружеството напомнят, че кражбата на ток освен с парична глоба се наказва и със затвор.

Видеото от проверката вижте на bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

Мурихей

преди 8 години

на извадени и заключени елктромери маниполация без човек от чез няма как да стане

29

Анонимен

преди 8 години

При нас думите хайдук и хайдутин, в много случаи се припокриват!Подсъзнателното ни лицемерие е фантастично

28

Az

преди 8 години

Защо когато човек е в нарушение веднага цъфват три имена ЕГН и адрес в публикациите ви, а когато пишете за нарушенията на някое заведение по морето например не се дават никакви данни или за някой магазин , че дава фалшиви промоции също?

fallback