Снимка: Bulgaria On Air
fallback

Има достатъчно резерви в системата, с които да се избегне драстичното поскъпване на електроенергията за бизнеса. Това мнение изрази бившият член на Комисията за енергийно и водно регулиране Еленко Божков в ефира на сутрешния блок на Bulgaria On Air. 

Според Божков наредбата за облекчението на бизнеса заради скъпия ток няма да доведе до съществен резултат.

По думите на бившия член на КЕВР единственият начин да се решат проблемите в енергетиката е предоговарянето на договорите с американските централи.

Заради очаваните нови цени на тока работодателите символично протестират. Това потвърди в ефира на телевизията и Васил Велев, председателят на Управителния съвет на Асоциация на индустриалния капитал в България (АИКБ).

По думите му над 1100 предприятия в над 50 населени места се включват в протеста. В него ще вземат участие над 160 000 ръководители, служители и работници, ще бъде изключена мощност над 150 мегавата.

"Протестът е срещу кражбите, разхищенията и узаконения грабеж на скъпата енергия от американските ел. централи", обясни той.

Искаме да дадем подкрепа на правителството и КЕВР да не се огъват "пред натиска на шепа електроенергийни олигарси", допълни шефът на АИКБ.

"Ние не искаме нашите работници да плащат за скъпата енегия, която се произвежда от американските централи", обясни още Велев.

Целият разговор вижте във видеото на Bulgaria On Air.


Гледайте още новини от "България" в bgonair.bg.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Анонимен

преди 8 години

KATO NAVSIKADE PO SVETA AMERIKANZITE OGRABVAT BALGARIA,ZASHTO MALCITE BE AMERIKANSKI BGAZOLIZCI.VSE PUTIN VI E VINOVEN,A SEGA KATO SE KAZVA CE AMERIKANZI OGRABVAT BALGARIA I VIE KATO BUDA MALCITE.

11

иван

преди 8 години

Питам се защо в нашата малка страна има три институции които управляват енергетиката? Министерство, НЕК и БЕХ. Явно държавата ни е много богата за да плаща заплати на институции, които се дублират. В случая са три. Ама на нас ни се полага, защото търпим това положение.

10

Анонимен

преди 8 години

''Експерта' е с нова прическа. В нормалните страни само по снимката ще му лепнат 5 години!

fallback