Посланик Владимир Воронкович се срещна с кмета на Добрич Детелина Николова. Снимка: БТА
fallback

Близо 140 000 туристи от Беларус се очаква да посетят България през тази година, като техният брой е сравнително колкото и през миналата година, обяви почетният консул на Беларус в Бургас Атанас Попов.

По думите на посланикът на Беларус в София Владимир Воронкович българските спа курорти са едни от предпочитаните туристически дестинации за неговите сънародници.

"Почивката в спа комплексите в България носи не по-малко полза отколкото на Черноморието", заяви дипломатът пред журналисти в Добрич, където е на опознавателна визита.

По думите на Воронкович престоят на беларуските туристи у нас е между 7 и 14 дни, в зависимост от финансовите възможности на летовниците.

Посланикът посочи, че в последните три години се отбелязва устойчивост в туристопотока от Беларус в България. Според дипломата беларуските туристи имат много възможности за избор къде да почиват, но често летуват в България заради това, което ни свързва - религията, културата, кухнята и отношенията между хората.

За да се подпомогне пътуването на беларуските туристи, от 15-ти юни до средата на месец септември ще бъде пуснат веднъж седмично чартърен влак Варна-Минск.

Владимир Воронкович посочи, че товарооборотът между България и Беларус е нараснал през 2014-а с 33 %, като нашата страна изнася най-вече фармацевтични продукти, плодове, електродвигатели и други. На 24 и 25 септември в Минск ще се проведе бизнес среща, на която са поканени наши представители на бизнес средите, заяви още дипломатът
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

М

преди 8 години

НЯМАПО ХУБАВИ ТУРИСТИ ОТ ЕВРЕИТЕ КОЛКО ПОВЕЧЕ ТОЛКОВА ПО ДОБРЕ

9

bebok

преди 8 години

Tezi "turisti" sluguvat na diktatora i texni pari sa loshi.Molia,Prezidetn da se iskaze pak,tozi pyt za Belarus.Da sprat i tezi turisti.

8

кво каза?

преди 8 години

Къде нямало никой? Щото вчера реших да отида до Поморие на плаж и съм карал с не повече от 60 в двете посоки, и това в понеделник и то преди сезона даже да е започнал. Е, чак тапи нямаше ама сезона според мен ще си е добър.

fallback