Снимка: Ройтерс

Следващият iPhone може да се появи на пазара с луксозно покритие от розово злато, твърди анализаторът на KGI Securities Мин-Чи Куо, цитиран от TechCrunch.

Експертът, който е известен със своите прогнози за бъдещите стъпки на Apple, посочва, че компанията може да заложи на модел с панел от розово злато, описвайки това в свое изследване. В текста той разглежда от какви нови материали може да бъде направено новото поколение телефони, както и какви подобрения на камерата ще има.

Според него новият iPhone може да включва допълнителен микрофон, който да подобри качеството на разговорите, както и да разполага с някои опции, характерни за по-големия iPhone 6 Plus. Експертът очаква устройството да има сапфирен екран за допълнителна устойчивост от надраскване. Въпреки това Куо посочва, че ще трябва да премине редица тестове, преди да бъде пуснат в производство.Hidden Field

В списъка на Куо фигурира и 12-мегапикселова камера, което би имало смисъл, като се има предвид, че Apple използва 8-мегапискелови камери в последните си няколко поколения продукти, въпреки че тези камери претърпяха известни подобрения през годините.

С появата на все по-добри дисплеи с по-висока разделителна способност, поставянето на камера с по-висока резолюция ще бъде от полза, защото ще направи снимането с iPhone още по-добро, наред с другите различни приложения на устройството.

Технологията Force Touch, която прави екрана чувствителен на натиск, също вероятно ще бъде включена в новото устройство на Apple, смята експертът. По думите му това може да се окаже най-обещаващата промяна в смартфона, която да накара дори собствениците на сегашното поколение iPhone да си купят от новите устройства. Чувствителността на натиск открива редица нови възможности за взаимодействие, от които разработчиците вероятно ще могат да се възползват, което означава, че потребителите ще могат да ползват уникален софтуер.

В текста си анализаторът не споменава нищо за цената на новото устройство на Apple. 

Още подобни новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase