Снимка: bgonair.bg
fallback

Упадъкът на българското село е свързан с упадъка на регионите в България. Това коментира в сутрешния блок на телевизия и радио България Он Ер депутатът Вили Лилков от Реформаторския блок. По думите му единствените сериозни инвестиции се получават по линия на европейските фондове.

Според Лилков трябва да се инвестира в селата, които са близо до общинските центрове. Необходимо е особено внимание към запазването на младите хора в селата.

По думите му инвестициите трябва да са насочени към насърчаване на малките и средните фермерства. България има огромен потенциал за отглеждане на био продукти, допълни още той.

Чуйте целия разговор във видеото на bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 9 години

българското село западна след като седесето развалиха текейсетата и хората си загубиха работата и още по зле ще става иван костов ал. божков те са ликвидаторите на селото и на текейсетата

12

111

преди 9 години

В София има богат културен живот, но ако не си падаш по концерти, театрални постановки, опера, балет и т.н., предполагам не губиш нищо. Аз всяка седмица ходя на поне 2 подобни събития. На село само ще тъпея, дори и TV не гледам. Вече 10 години. За мен селото е пълна скука, хваща те една потиснатост. Хубаво е, че има хора като теб. Дано останеш с това мислене, когато детето ти стане по-голямо.

11

Анонимен

преди 9 години

До 111Аз не живея в СОФИЯ, защото там нищо интересно няма ... освен пари, някави пари, силно казано Пари!Живеех на около 3600 км от БГ, защото такива като Вас ми развалиха идеята да остана у "нас"!Сега имам къща на 45 км от "ГОЛЕМИЯ" град в БГ!Там си възпитавам детето (2 години и 8 месеца) с другите "8-9 етнически неграмотни деца" и се старая да няма "етнически неграмотни деца"!"Селски съседи" - А то градските са по-добри? И Т.Д...........

fallback