Снимка, архив Булфото
fallback

Очаква ни един от най-слабите летни туристически сезони за последните 10-15 години. Това алармираха туроператори по време на кръглата маса на тема „Проблеми и предизвикателства пред туристически сезон – лято 2015 г.“, съобщи вестник "Черно море"

Форумът се проведе във Фестивалния и конгресен център. На него присъстваха социалният министър Ивайло Калфин, заместник-министърът на туризма Надя Маринова, кметът Иван Портних, областният управител Петър Пасев, както и много представители на туристическия бранш.

В момента общият спад на записванията на руските и украинските туристи е 50 %. Това разкри представителят на една от най-големите туроператорски фирми TUI Пламен Кацаров.

Турция и Гърция са твърде агресивни по отношение на ценовата си и маркетингова политика, намаляват сериозно цените и по този начин привличат повече руски туристи, допълни Кацаров.

Записванията на немския пазар до момента са с 5% повече от миналата година, но това е крехък резултат и не бива да ни заблуждава, предупреди Пламен Кацаров.

Според него се забелязва тенденция на затихване на посещенията от туристите от Великобритания и скандинавските държави.

На регионално ниво пък се забелязва, че туристите предпочитат Южното Черноморие за сметка на Северното, алармира туроператорът. Той е категоричен, че е необходим баланс. Пламен Кацаров призова да се удължи туристическия сезон.

Нашето министерство беше наскоро сформирано и вече функционираме успешно, каза заместник-министър Надя Маринова. Нейните очаквания пък били за един успешен летен туристически сезон. Искаме да виждате партньор в наше лице, каза на представителите на туристическия бранш Маринова.

Автор: Деян Михайлов

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

Тъп

преди 9 години

Бетонджиите по морето да се жалват в Нашингтонският Бруселза ембарговите простотии на краварите и пуделите им във Европско.

22

Мей-мей

преди 9 години

То ние вецче не ходим на българското черноморие,вие искате чужденците да идват.Хаос,мръсотия,разбити пътища ,намръщени физиономии,хотел върху хотела-няма място за дишане,камо ли природа.Кой от къде открадна пари ги вложи в хотели и чака да дере по три кожи.В Турция е по-ефтино,храната и обслужването са на ниво,повечето хотели имат собствени плажове,където не ти газят търговци през главата.

21

анонимен

преди 9 години

25 год не съм ходила на почивка и море

fallback