Божидар Лукарски и Стефан Дюлае. Снимка БТА
fallback

Проектът "Дестинация Рила" ще бъде рестартиран, съобщи пред журналисти председателят на Френско-българската търговска и индустриална камара Стефан Дюлае. Той припомни, че проектът е на стойност 600 млн. евро и не е "просто за един ски курорт", а за цялостно развитие на планината. Той е много важен за българската икономика, смята още Дюлае.

"Ще запознаем министър Лукарски с актуализираното досие на проекта и той ще бъде рестартиран", допълни той.

Темата за "Дестинация Рила" обаче не е била обсъждана по време на срещата между представители на френския и германския бизнес и икономическия министър Божидар Лукарски, провела се по-рано днес. Разговорите бяха организирани от Френско-българската търговска и индустриална камара и Германо-българската индустриална камара.

Представители на около 100 водещи компании от двете държави са представили своите проблеми пред българския министър. Лукарски обясни, че един от поставените въпроси е бил за двойното данъчно облагане между гражданите на България и Франция. Проблемът лесно ще бъде изчистен, допълни той.

Лукарски посочи още, че по време на срещата с бизнеса от двете водещи европейски икономики са дискутирани промени в ключови закони, сред които Търговският закон и Законът за публично-частните партньорства.

Икономическият министър подчерта, че сред основните проблеми на чуждите инвеститори у нас всъщност е правната несигурност и нормотворчество. В последните месеци правителството работи именно за постигане на стабилност, а след това идва ред и на реформите, обеща още той.

Стабилността вече е факт, призна от своя страна Стефан Дюлае и допълни, че едно от най-големите притеснения пред чуждите инвеститори в последните месеци е била "непридвидимата смяна на правителствата".

Митко Василев, управител на Германо-българската търговско-промишлена камара, посочи още една област, в която страната ни може да работи, за да привлече инвеститори - подобряване на имиджа на България в чужбина.

Заемът от 16 млрд. лева и неговото отражение върху икономиката не е бил дискутиран, заяви още икономическият министър в отговор на журналистически въпрос. Той допълни, че единственото финансиране, което е било обсъдено по време на срещата днес, е било това по ОП “Иновации и конкурентоспособност”.

Още за икономика четете в Investor.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

честен

преди 9 години

Цеко тоз път ще се наиграе за винаги! Опитва се да играе със сериозни инвеститори или френската група "новотел" така ще го врътнат, че не само банката ще му фалира ами и Банско ще му приберат...алчника винаги си намира майстора!

1

Цеко минета

преди 9 години

Сега като довършим Пирин и почваме Рила! Що дръвца ще излязат от тоя проект - царчето ряпа да яде!

fallback