Снимка: Булфото
fallback

Милен Велчев вече е част от управлението на „Вива телеком България“, става ясно от справка в Търговския регистър. От вчера бившият финансов министър е вписан сред управителите на дружеството - Златозар Сурлеков, Светлана Бахчеванова, Филип Гроуз и Елеонора Сърбова. Велчев заема мястото на Борис Статев.

Велчев е представител за България на ВТБ Капитал, заедно с Красимир Катев.

През ноември 2012 г. "Вива телеком България" ЕАД, свързана с VTB Capital plc (VTB) и Корпоративна търговска банка АД (КТБ), придоби 93,99% от акциите на БТК.

Придобиването стана след одобрението на цялостната схема за преструктурирането на Групата на БТК, в резултат на което свързани с VTB Capital и КТБ лица придобиват мажоритарно дялово участие в групата. Собственик на „Вива телеком България“ е регистрираната в Люксембург компания "ИнтерВ Инвестмънт С.а.р.л.".

Впоследствие делът на „Вива телеком България“ достигна 99,72% след търгово предложение.

В средата на януари 2015 г. Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) образува производство за евентуално извършено нарушение с цел промяна на контрола над БТК (с търговско наименование Vivacom).

В комисията е постъпил сигнал от изпълнителния директор на "Технологичен център - институт по микроелектроника" АД (ТЦ-ИМЕ), в който се изказва предположение за осъществена концентрация чрез придобиване на контрол върху БТК от страна на SHCO 79 S.a.r.l, Люксембург без издадено надлежно разрешение по реда на Закона за защита на конкуренцията. 

Още икономически новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

ВОЛЕНЕЕЕ

преди 9 години

Воленее що не ревеш срещу кражбата на БТК а само Енергетиката ти е в устата ,затова ли ти плащат от Русия да изгониш едни за да дойдат други... що ще кажеш за ЛУКОЙЛ там как е или и от там идва процент..................

17

tukaima tukanema

преди 9 години

bg vivacom ot bg luksemburgo:))) - kolko bg murgava exotika ot bg stolipinovo do bg fakulteto prez luksemburgo! :))) tova e kato razkaz na tsar kiro za tsaritsa tudorka :)))))

16

Анонимен

преди 9 години

samo trepane za tia .

fallback