Снимка: Reuters, архив
fallback

Системата на мобилния оператор Vivacom претърпя срив. Причината за случващото се са технически проблеми с достъпа до интернет, потвърдиха от компанията пред Investor.bg.

“Поради технически причини в момента има затруднения с достъпа до интернет услугите на VIVACOM в страната”, гласи съобщение, публикувано на официалната Facebook страница на оператора.

От Vivacom благодарят на потребителите си за разбирането и обещават проблемът да бъде отстранен в максимално кратки срокове.

В момента сайтът на компанията не е достъпен, а част от потребителите сигнализират под съобщението във Facebook за проблеми и със самите обаждания.

Случаят бе използван от конкурента на Vivacom - Telenor България, който сподели във Facebook профила си за техническия проблем в мрежата на конкурента.  

В понеделник и друг мобилен оператор срещна затруднения със свои услуги.

Клиентите на Mtel, ползващи нейната цифрова телевизия в цялата страна, сигнализираха за смущения и дори за липса на сигнал.

„Нямаше срив, а само затруднение в рамките на два часа“, коментираха от отдела за корпоративни комуникации на компанията пред Investor.

По думите на представителите на оператора на услугата влияят метеорогологични условия и други външни фактори. Конкретната причина за случилото се вчера обаче не бе посочена.

По думите на представителите на Mtel екипът на компанията е реагирал бързо, за да отстрани проблема.
И днес обаче потребители на мобилния оператор се оплакват в корпоративния форум, че нямат сигнал.

Още икономически новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

52

gost

преди 9 години

виваком моля оправете си тегленето срамно е бяхте наи добрите сега сте наи зле или китаицката технология е на разпад

51

СС

преди 9 години

Виваком са един надут балон, който много скоро ще се спука. Правиха промоции като обезумели да привличат клиенти, но това е пълна лъжа. За малко и аз да се подлъжа и да се включа, но от бивш техен служител разбрах че 99% от рекламата им е лъжа, човека е напуснал точно затова, защото му писнало да го принуждават да уговаря хората за нещо, което всички били наясно че не е истина. Ето, нещата започнаха да се случват

50

Много си прост

преди 9 години

До азЕстествено, че се влияе от метеорологичните условия. Първо се поинтересувай, после пиши. Празноглавец...

fallback