Снимка: архив, БулФото
fallback

БДЖ има ново ръководство, съобщиха от холдинга.

Днес е било проведено първото заседание на новите членове на Съвета на директорите, на което за изпълнителен директор е бил избран Владимир Владимиров.

Oще по темата
На този пост до момента беше Християн Кръстев.

Владимиров беше председател на Съвета на директорите на БДЖ в периода октомври 2009 г. – април 2013 г.

Съветът на директорите е избрал за свой председател Велик Занчев, а за заместник-председател Филип Алексиев. 

Занчев започва кариерата си в БДЖ през 2010 г., когато е назначен за директор на Дирекция „Корпоративни дейности”. В периода от август 2012 г. до април 2013 г. е изпълнителен директор на БДЖ, а от април до август 2013 г. е председател на Съвета на директорите.

Филип Алексиев е директор на Дирекция „Финанси” в „Холдинг БДЖ” от април 2013 г. През септември тази година е назначен за член на Съвета на директорите на дружеството.

Владимиров и Занчев познават добре системата на железницата, като под тяхно ръководство до 2013 г. бяха извършени едни от най-тежките реформи в "Холдинг БДЖ", които доведоха до намаляване на дълговете на дружеството със 100 млн. лв., съобщават от МТИТС.

От министерството посочват, че опитът и доказаните резултати са основен мотив за връщането им в управлението на БДЖ.

Като основни задачи пред новото ръководство на БДЖ от ведомството, ръководено от Ивайло Московски, определят задълбочаване на преговорния процес с кредиторите и интензивния диалог със социалните партньори, за да бъде завършена реформата в сектора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback