Снимка: bgonair.bg
fallback

Резултатът от одита на Корпоративна търговска банка (КТБ) се дължи на променените правила за оценка на активите. Друго обстоятелство, което подпомага тази голяма цифра, е, че банката не работи и със всеки изминал ден, който тя не работи, се влошава качеството на събираните от нея активи, особено на кредити.

Това заяви в ефира на Bulgaria On Air програмният директор по икономическите въпроси в Центъра за либерални стратегии Георги Ганев.

По думите му по този начин се нарушава дисциплината на кредитополучателите. "Всеки един ден на една затворена банка влошава нейната капиталова адекватност и генерира загуба, която трудно може да се покрие", коментира Ганев.

"Възможните сценарии за съдбата на банката намаляват с всеки изминал ден", заяви икономистът. Според него има два възможни изхода от кризата – единият е банката да бъде оздравена, но шансовете за това са много малки. Вторият – да се действа по сегашния закон и да се отнеме лицензът ѝ.

"Тогава влиза във Фонда за гарантиране на влоговете като владетел на всички пасиви и активи на банката, защото тя вече няма право да оперира с тях като банка с отнет лиценз, просто казва аз дължа всичко, което банката дължи в рамките на гарантираното и аз владея всичко, което е в рамките на банката", обясни Георги Ганев.

Вижте целия разговор с Георги Ганев на bgonair.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Анонимен

преди 9 години

старите начини наистина се компромеНННННтираха. Питайте ицо ментата. Май не се казваше ицо, ама другото е вярно с оригинала.

13

Анонимен

преди 9 години

Айде да свършва вече това театро с ктб, че ни писна, и да се почва ново. Ако не с друго, барем на сценаристи и многотемие държавата е комай неизчерпаема. И сила, която да спре процеса, няма открита. Няма открита! Европа трева да пасе.

12

Тихомир Томов

преди 9 години

Сценария е само един и режисьорите го прилагат успешно на фона на изчезналата държава - приятно гледане !

fallback