Снимка: архив, Булфото
fallback

Интересът на британските купувачи на имоти към страната ни леко се е увеличил през септември. България се изкачва с три позиции в месечната класация на онлайн изданието themovechannel.com до 11-то място, като събира малко над 2% от запитванията от потенциални купувачи през месеца.

През август страната ни беше на 14-та позиция в класацията с 1,5% от запитванията.

Безапелационен лидер в класацията и най-желаната дестинация за покупка на втори дом са САЩ, които събират близо 15 на сто от запитванията през септември. Страната оглавява класацията за 15-и пореден месец.

Испания и Португалия отново си разменят позициите в класацията, като Испания се връща на традиционното за страната второ място в подреждането, а Португалия остава трета. През миналия месец Португалия за първи път излезе на втора позиция в класацията на най-желаните дестинации за покупка на ваканционен имот.

През третото тримесечие спрямо второто запитванията за имоти в Испания са се увеличили с 46%. Тенденцията е особено видима през септември, когато запитванията за страната са нараснали с 2,2 процентни пункта.

Стабилно през цялата година се запазва търсенето на ваканционни имоти във Франция, Турция, Тайланд и Бахамите, които остават на съответно 4-то, 7-мо, 8-мо и 10-то място в класацията.

В топ 10 през септември влиза Германия, която се изкачва с две места до 9-та позиция в класацията.

Европа доминира инвестиционния пейзаж на пазара на ваканционни имоти, посочва изданието. В топ 20 на класацията влизат още Кипър, Гърция, Хърватия, Албания и Унгария, макар и основен двигател на този сегмент от пазара да остават традиционно Испания и Португалия, както и Италия.

С началото на студения сезон обаче се засилва и интересът на британците към Карибските дестинации. Най-силен скок отбелязват запитванията за имоти в Гренада, Ямайка и Мартиника, които заемат съответно 26-то, 30-то и 33-то място в общата класация.

Барбадос и Кабо Верде се изкачват със съответно 5 и 4 позиции до 18-то и 17-то място в общата класация.

Още новини за пазара на имоти в България четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

Анонимен

преди 9 години

Пазете децата.

1

Анонимен

преди 9 години

Да интереса е огромен стават опашки затова се раздават номерца - па некой брокер е сънувал мокри сънища!

fallback