Снимка: архив, БулФото
fallback

Директорът на ядрената ни централа АЕЦ „Козлодуй” Иван Генов е уволнен, показа справка в страницата на Търговския регистър. Държавното дружество е подало заявка за промяната в ръководството, която все още се обработва.

За заместник на Генов в заявлението е посочен Димитър Ангелов.
 
На сайта на Търговския регистър е публикувана и заявка за промяна в състава на Съвета на директорите на централата и членовете му трябва да станат трима от сегашния състав от петима членове.
 
Промяната в ръководството на централата ще влезе в сила, след като бъде вписана в регистъра.
 
Иван Генов беше назначен от правителството на Пламен Орешарски още в първите седмици от идването на кабинета на власт през лятото на 2013 година. Той замени Валентин Николов, днес кандидат за депутат в 43-то Народно събрание от листите на ГЕРБ.
 
Генов беше директор на АЕЦ „Козлодуй” и по време на тройната коалиция. Димитър Ангелов, предложен да замести Генов, също управляваше централата – в периода 2008 – 2009 година.

 

Още икономически новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

#$&

преди 9 години

Всяко правителство слага свои хора..

17

Анонимен

преди 9 години

Ще има трепачка в тази държава, но да видим кога ще започне. Няколко *** за трепане вече са ясни.

16

читател

преди 9 години

За монархо-комунистите беше важно директорът на АЕц да формира ниска цена и да трупа дългове.Сега 850 милиона са за наша сметка, а на ниска цена токът заминава за Турция и Македония.АЕЦ е станал като селско ткзс , хиляди се тълпят край яслата, персоналът е с пъти по-голям от този на западните. При най-високи заплати.Коя фирма трупа дългове и назначава неспирно персонал с постоянно растящи заплати?

fallback