Архив: Булфото
fallback

Електроразпределителното дружество в Североизточна България Енерго Про не е подавало заявление за промяна на цената на тока от 1 октомври.

Управителят му Стефан Абаджиев не коментира дали компанията ще поиска увеличение, след като по-рано стана ясно, че от ЕВН са внесли заявление в ДКЕВР за среден ръст със 17.9%.

Oще по темата
Това е въпрос на изчисления, заяви единствено Абаджиев, който участва в работата на Енергийния борд, създаден от служебния кабинет. Той обаче подчерта, че компанията се намира „в състояние на оцеляване от миналия месец декември“ и че е важно в сектора да има диалог.

По думите му регулаторът ДКЕВР трябва да каже къде са дефицитите в системата. Мога само да кажа, че има сериозни дефицити в много точки от електроснабдителната верига, коментира той.

Според него практиката от последните години показала, че ако има резерви, те са били изчерпани. „Не само това, самата електроенергийна система влезе в състояние на финансов дисбаланс. В нашето дружество има разходи, които са икономически обосновани, необходими за поддръжката на мрежата за дейности по обслужване на клиентите и тези разходи не са покрити в момента в необходимия размер от приходите, които имаме", подчерта той.

От ЧЕЗ отказаха коментар дали ще поискат по-висока цена на тока. Очаква се позицията им да бъде отразена в съобщение до медиите. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

неутрален

преди 9 години

До 23... Ти на Марс ли живееш, има държави с тази цена само че тока е от скъпите Възобновяеми Енергийни Източници а България има АЕЦ от където тока е много по евтин аз не знам за Европейска държава където за пускане на спрян ток ти взимат 20 или 40 евра, държава ни в една от най-силните в европа за производство на евтин ток. На българите се продава по скъп отколкото при износа на ел. енергия. Поради неграмотноста на българина монополистите измукаха и последните бг левчета.

18

Анонимен

преди 9 години

разберете го веднъж за винаги, не ви е скъп тока малки са ви заплатите. кат протеститате няма да викате за по-ефтин ток ами за по-големи заплати.

17

sallaadin

преди 9 години

Преди време бях на Палма де Майорка и се поинтересувах, има една тарифа на стойност 22евроцента, в София ЧЕЗ иска за потребители, които са на една тарифа около 17ст., ако са на две за нощна около 10ст. и за дневна около 15ст. Разликата е че на Палма никой не работи за по-малко от 19евра на час и ако се намери някой тарикат да го направи, идват едни момчета от ... произход и жална му майка на тариката, а тук работите за 20лв. на ден и всеки си трае. Та "Всекиму своето" - справка Освиенцим.

fallback