Снимка: архив, Ройтерс
fallback

За последните два месеца продажбата на злато е скочила с 50%, отчитат търговците на скъпия метал.

Той се купува главно от хора, които се страхуват от втора банкова криза, за да не загубят спестяванията си. Един от големите брокери казва, че по време на рецесия инвестицията в злато не е добро решение, защото цената му е в пъти по-висока, съобщи Bulgaria On Air.

Ръст има и в продажбата на недвижими имоти. През юли и август сделките на 100 хиляди са два пъти повече в сравнение с миналите месеци.

Засиленият интерес е вдигнал леко и цените. От агенциите за недвижими имоти успокояват, че пазарът е стабилен и няма опасност от срив. Казват, че инвестицията в жилище е по-добрият вариант, защото от миналата година лихвите по депозитите вървят надолу.

Повече вижте във видеото на Bulgaria On Air



 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 9 години

Купувайте СЕГА на 1000 евро квадрата, щото след една година купувате по 2 000 евро квадрата! ;)

12

краси

преди 9 години

Пълни глупости, какви инвестиции в жилища, навсякъде почнати и недостроени сгради. Аз от месец на месец гледам офертите "продава" как се увеличават. А относно златото преди два месеца се продадоха 1 килограм злато, а този 1,5 килограма и ето ти 50% ръст. Просто нивата на търговията са толкова ниски, че няколко сделки веднага вдигат процентите, но това не променя общата тенденция на бедност, всичко е в застой

11

Анонимен

преди 9 години

То няма хора тая държава за какви сделки въобще пишете не вярвам да има ръст на продажбите,а на емиграцията!

fallback