Данаил Папазов. Снимка: архив, Булфото
fallback

Предстои подписване на договор, който ще даде възможност на най-голямата виетнамска авиокомпания да наема български пилоти. Това съобщи във Варна министърът на транспорта Данаил Папазов след среща при кмета на града Иван Портних, в която участва и посланикът на Виетнам у нас Ле Дък Лиу.

Министър Папазов допълни, че сътрудничеството между двете държави в сферата на транспорта предстои да се разширява. По думите му има планове у нас да се обучават виетнамски пилоти и РВД-специалисти. Освен това се коментира откриване на авиолиния между азиатската страна и София.

Папазов посочи още, че има възможност да бъдат създадени логистични центрове близо до големи пристанища в двете държави, които да подпомагат дистрибуцията на стоки в двете посоки.

По думите му е обсъждана възможността Виетнам да внася у нас "полуфабрикатни" стоки, които да се доработват на място и после да се реализират на пазара в ЕС.

Посланик Ле Дък Лиу допълни, че визитата му е свързана с установяване на партньорски връзки и подписване на меморандум за сътрудничество между Варна и Дананг. Той посочи, че профилите на двата града са сходни - имат големи пристанища и туристическият сектор е добре развит.

Дипломатът посочи, че културен обмен между Варна и Дананг може да започне още през тази година. По думите му на срещата с кмета Иван Портних е обсъдена възможността виетнамски младежи да учат в местните университети, като интересът е особено голям към медицината.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Анонимен

преди 9 години

До психолог:"...Апропо братята Бареков и Пеевски какво ще правят в Брюксел..."Единият ще обяснява на французите що е то Народна Република и как младежите да бъдат задължени с казармата, а другият?!..

17

11

преди 9 години

До Анонименсподелям Вашето мнение, съгласен съм.

16

психолог

преди 9 години

Смешни хора и смешни коментари. Няколко трола реват от сутрин до вечер как ГЕРБ не ставали и как БСП или Атака много милеели за хората. Както милеят, така Станишев открадна милиони , а Сидеров спи и пие шампанско в Париж за хиляди евро на вечер. Сега и двамата се писаха водачи на листите и се надяват да си заминат за Брюксел а тролчетата ще подсмърчат като Гаврошовци пред витрината със сладкиши и хляб. Жалка картина и жалки хорица. Апропо братята Бареков и Пеевски какво ще правят в Брюксел.

fallback