Министър Десислава Терзиева Във Врачанско. Снимка: БТА

Общо 34 милиона лева от публичната инвестиционна програма на правителството ще бъдат вложени в ремонт на второкласни и третокласни пътища на областите Враца, Монтана и Видин през тази година, съобщи министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева.

Тя уточни, че от общата сума 9 милиона лева са само за област Враца. Днес министър Терзиева и Стефан Чайков, председател на Управителния съвет на Агенция "Пътната инфраструктура", инспектираха строителството на обходния път на Враца. Трасето е част от международния път Е-79, дължината му е почти седем километра и е на стойност 17 млн. лв., съобщава БТА.

Пред журналисти Терзиева посочи, че е доволна от състоянието на строителните дейности и допълни, че строителите са уверили, че пътят ще бъде готов за 1 юни.

Трасето на пътя, което включва пътен възел с подлез, три кръстовища и железопътен прелез, вече е изградено и върху част от него е положен и първият пласт асфалтово покритие.

След това двамата участваха в "първа копка" на рехабилитация на второкласния път Криводол-Девене-Борован.

По проекта се предвижда основен ремонт на участъци от второкласния път от границата на област Монтана през Криводол, Девене до Борован с обща дължина 19 километра, като ще бъде извършен и ремонт на мост над река Ботуня.

Строителните дейности в размер на 10 193 976 лева ще се извършат с подкрепата на оперативна програма "Регионално развитие". Изпълнител на проекта е сдружение "Пътища Северозапад 2012".

Министър Терзиева отбеляза в словото си, че второкласният път е най-пряката връзка на област Плевен през Бяла Слатина и Криводол с област Монтана и главен път Е-79 към Дунав мост-2 във Видин. По думите й изпълнението на проекта ще подобри живота на хората и безопасността на движение в малките населени места край пътя. Тя допълни, че това е част от изпълнението на ангажиментите на правителството към населението в най-изостаналия регион на страната, което ще продължи с ремонт на второкласната и третокласна пътна мрежа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase