Архив: Булфото
fallback

На изнесено заседание на парламентарната енергийна комисия в Белене беше обсъдено сегашното състояние на АЕЦ Белене и възможностите за евентуалното му рестартиране.

Според експерти – ако сега се вземе решение за рестартиране на обекта централата може да бъде изградена за по-малко от 6 години. По време на дебатите от ГЕРБ изразиха мнение, че се бави технико-икономическия анализ, който премиера Орешарски е обещал, от БСП казаха, че проектът Белене може в много кратки срокове да бъде възобновен, ако се докаже неговата полза, предаде БНТ.

Рамадан Аталай, председател на комисията по енергетика в НС, коментира - “Моята идея е не днес да останем с впечатлението, че отделни политически сили се надпреварват да спечелят колкото се може повече гласове от Белене, а да се запознаят с реалностите в Белене. Да се запознаят с реалностите на самата площадка, с реалностите на проекта. Защото за мене енергетиката на България е основното място, където всички политически сили трябва да погледнат позитивно.”
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Анонимен

преди 9 години

Обърнете го на Пецалба т.е. постройте го де

15

Анонимен

преди 10 години

Токът в България е най-евтиният в ЕС, но това балъците пишещи по-долу едва ли го знаят. Всеки грамотен, ползващ интернет може да го провери.Проблемът е в ниските доходи, а не във високите цени. Цените са си такива, че и по-високи, и то не само на тока.Защо никой не говори, че един евро-българин, взима на ден, колкото един немец на час ?

14

Анонимен

преди 10 години

Докато цената на тока не се повиши поне с 50% на първо време, нещата в енергетиката ще вървят само и само надолу. Останалото е популизъм и празни приказки за наивници. Този филм вече сме го гледали.

fallback