Снимка: архив Ройтерс
fallback

Украински туристи масово анулират своите почивки в България заради кризата на Кримския полуостров, заявиха туроператори и кметове на морски общини.

По думите им има опасения, че е възможно Mеждународната туристическа борса, която трябва да се проведе в Киев в края на март, да се провали. Всичко това ще се отрази в негативен план на предстоящия летен туристически сезон.

Туроператори разкриха, че има сериозен спад в заявките за почивки по Черноморието от страна на украинци. Миналата година те отчетоха ръст от 15%, но за тази година прогнозите не изглеждат толкова оптимистични.

От бранша споделиха, че е аналогична ситуацията и с руския пазар, тъй като към момента почти няма резервации оттам.

Бъдещи санкции към Русия от страна на Европейския съюз, свързани най-вече с визовия режим, притесняват туроператорите. Според тях, ако руският пазар бъде загубен, това означава, че туризмът в България ще претърпи катастрофа.

Повече по темата вижте във видеото на Bulgaria On Air! 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

63

Анонимен

преди 10 години

досега по морето почит една пета от туристите бяха руснаци и украинци - над 10 000 руснаци са купили имоти в Ахтопол,, над 5000 - в Китен (20 000 души), в Бургас е пълно с руско говорящи. Един отлив на руснаци и украинци ще доведе до срив в туризма

62

Анонимен

преди 10 години

по морето много ги лъжат тия които повтарят са големи мазохисти

61

тръц

преди 10 години

Няма значение. Основните туристи по Черноморието са британските пияници (и шведски, германски, норвежки, ирландски и т.н.) и румънците. Ако не са румънците - да сме умрели от глад. Те са тук през цялата година - ей го за Великден пак ще е пълен Балчик! Румъния е велика страна!

fallback