Снимка: архив, Ройтерс
fallback

Фондовата борса в Москва отбеляза срив с повече от 5 процента, а рублата падна до рекордно слаби равнища днес при откриването на търговете в Русия, изпаднали в паника пред възможността за руска интервенция в Украйна, предаде Франс прес.

Oще по темата
Двата руски фондови индекса - МИСЕХ и RTS се сринаха съответно с 5,89 процента и 7,08 процента към 6,15 ч. по Гринуич.

Еврото премина символичния таван от 50 рубли, никога невиждан досега, а доларът се покачи до 36,85 рубли, надминавайки рекорда от 2009 година.

Руската централна банка (РЦБ) обяви днес изненадващо, че вдига водещата си лихва от 5,5 на сто до 7 процента поради появата на "рискове за инфлацията и финансовата стабилност".

В същото време на пазарите цари паника заради ескалацията в Украйна, информира Франс прес.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

143

интереси

преди 10 години

та ако Ирак и Иран откажат да продават петрола си за долари и Венецуела се присъедини към тях то картинката за САЩ и техните лакеи ще стане напечена...досега е имало две петролни кризи през 70-те и 80-те и само факта че арабите не са единни и са много двулични спасява Запада от икономическа разруха заради липса на нефт.Но ситуацията в Ирак и Афганистан се променя в антиамериканска насоченост и ще се дестабилизират цели региони което чертае големи проблеми за американските амбиции там.

142

интереси

преди 10 години

Ако САЩ поискат да направят това, което направиха през 80-те, Путин много бързо ще си подвие опашката. Ако САЩ увеличат добива си на петрол и свалят цените под 100$ за барел, руската икономика ще се срине, точно както се срина през 80-те. Дали ще го направят е друг въпрос, но това е единственият начин да се влияе на Русия в момента. това са пълни глупости че САЩ могат да вдигнат добива и да свалят цените.двата най големи фактора са ОПЕК и Китай.ако Ирак и Иран се откажат заедно със Венецуела да

141

Анонимен

преди 10 години

така е!сега така наречените западни инвеститори ще започнат да клатят русия отвътре!

fallback