Снимка: Sofia South Ring Mall
fallback

Откриването на Sofia Ring Mall – търговския център до IKEA на Околовръстния път на София, се отлага за септември, съобщават от Trigranit Management Corporation - компанията, която управлява мола, за онлайн изданието europe-re.com.

Първоначалните планове на инвеститорите - Fourlis Group и Danaos Group, бяха търговският център да заработи през 2013 г. Миналата година обаче Сотирис Янакудакис, търговски и лизинг директор на Sofia Ring Mall, обяви при представянето на целия проект за нов квартал в района на търговския център и IKEA, че откриването му се отлага за пролетта на тази година.

Според Trigranit забавянето се дължи на необходими корекции в строителството заради нуждите на ключовия наемател в мола – гръцката верига Notos, както и заради развлекателния център. Освен това идеята на инвеститорите е търговският център и веригата да отворят врати едновременно, а не молът да работи известно време, а веригата да открие магазина си по-късно.

Notos - най-голямата верига универсални магазини в Гърция, ще открие първия си магазин в България. Концепцията на обекта на компанията в Sofia Ring Mall – магазин в магазина, също е новост за страната ни.

Магазинът на веригата в търговския център ще е с площ около 6 хил. кв. м и ще предлага около 60 марки дрехи, 20 бранда аксесоари и обувки и над 100 марки парфюмерия и козметика.

Зоната за забавления също ще заема площ от около 6 хил. кв. м Това ще е най-големият подобен център по рода си в страната.

Инвестицията само в Sofia Ring Mall и IKEA възлиза на около 120 млн. евро. В търговския център ще има над 200 магазина, игрална зала, кино и паркинг с над 3 500 места.

Сред другите наематели в мола са веригата за облекло H&M, хипермаркетите Piccadilly и Technomarket, вериката тип „направи си сам“ Mr.Bricolage, мебели Явор, New Look, Intersport и други брандове.

Още новини за пазара на имоти четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

10010

преди 10 години

До DoomТова е в Малинова долина. На 2-3 спирки от Младост, доста е удобно за живеещите в южната част на София.

18

Градски

преди 10 години

В началото нямах нищо против моловете, но след като станаха вече сигурно 10 ми дойдоха малко в повече. Заради моловете страда градската среда. Много магазини в центъра фалираха. Много сгради в центъра, които иначе биха могли да се облагородят запустяха. Отделно тези молове освен да ни правят още по- материални и лесни за манипулиране друго не правят. Банките спонсорират строежите на молове. А вместо например някой инвеститор да построи един голям закрит парк с палми и растителност, но уви...

17

Lili

преди 10 години

Продадохме Витоша за жълти стотинки- IKEA,"молове" - най хубавите поляни в подножието на Витоша заминаха- жалко. Е ,пак комунистите изкупиха за жълти стотинки тези поляни и са ги продали на Гърцит!Жалко-не си цениме природата.

fallback