Снимка: Bulgaria On Air

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов изрази своите съмнения, че правителството на Пламен Орешарски ще реализира някой от ядрените проекти. Това коментира самият той в интервю за телевизия Bulgaria On Air.

"Поредната тяхна лъжа, която ни струва милиарди през последните години. По времето на нашето управление 14 млн. лева отидоха само за референдум“, каза Борисов по повод АЕЦ „Белене”.

Припомняме, че в предизборната кампания на БСП беше посочен рестартът на проекта. Седем месеца от сформирането на правителството на Пламен Орешарски обаче няма действия от страна на „червените” в тази насока.

Депутатите от „Атака” предложиха подобни текстове, които вече са внесени и в деловодството на Народното събрание. На този етап обаче няма раздвижване по темата и законопроектът още не е гледан в комисиите на Народното събрание.

Относно VII блок на АЕЦ „Козлодуй“ бившият премиер също изрази резерви.

„При тях всичко е хипотетично. Всички мерки се отнасят за 2015 година или дори за 2016 година. Нашите решения по казуса поне бяха мотивирани. Вече има един платен реактор в Русия, за който се съдим в Париж. Ако съдът отсъди България да доплати за него, ние какво ще го правим този реактор“, недоумява Борисов.

Още икономически новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase