Най-хубавият капитал за бизнеса е този от самия пазар, коментира в ефира на Bulgaria On Air изпълнителният директор на Fast Track и лектор в предстоящата „9 Academy” Христо Попов. По думите му преди да търси финансиране предприемачът трябва да провери дали идеята, на  която залага, работи. Ако е добра, намирането на средствата ще е по-бързо и на по-ниска цена впоследствие, коментира още Попов. Той подчерта, че зад успеха на всяка бизнес идея трябва да стоят хора, които се стремят към нея с желание.

По думите му младите хора трябва да избират компанията, за която ще работят, първо по това дали виждат потенциал да реализират себе си там и на второ място според предлагането заплащане.

„Не познавам предприемач, които е създал велика фирма, като тръгнал с идеята да прави много пари“, коментира Попов. Той подчерта, че ще участва в стартиращата през януари следващата година „9 Academy”, за да сподели натрупаните през годините впечатления и поуки от допуснат грешки при осъществяването на различни бизнес идеи.

„Образователната система е длъжник на всички, тъй като в университета ни учат на знание, не на мислене. Правилният подход към обучението е как ще бъде използвано това знание“, коментира  още Попов.

Записалите се в  „9 Academy” ще получат знания в девет различни модула, сред които маркетинг, PR, HR и т.н., за да придобият ключови мениджърски компетенции, коментира на свой ред Байчо Геoргиев, ръководител на „Бизнес клуб УНСС“.

Телевизия Bulgaria On Air е медиен партньор на събитието.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase