Снимка: Bulgaria On Air
Благодарение на открития преди дни тунел под „Босфора“ можем да очакваме удвояване на товаропотока през следващите две години, коментира в ефира на Bulgaria On Air заместник-председателят на Българската асоциация за спедиция, транспорт и логистика Георги Минчев.

Той подчерта, че увеличение на транзита се очаква още в следващите няколко дни. В подкрепа на изказването си Минчев даде за пример откритата преди четири години фериботна линия между Варна и порт Кавказ. „Преди това имахме нула превози по тази дестинация. За миналата година имахме удвояване на товаропотока“, подчерта Минчев.

Той допълни още, че Турция е сериозен партньор на ЕС и през последните години активно развива промишлената си база.

„Не бива да забравяме, че Турция е транзитна страна за Иран например. Отмяната в някаква степен на санкциите срещу Иран отваря трасе за Северна Индия и други страни от Близкия изток“, коментира още Минчев.

На свой ред България е на изключително благоприятното местоположение на икономическата и геополитическа ос изток- запад. От това какви приоритети се поставят зависи как ще бъде използвано това предимство, заяви още Минчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase