Снимка: архив, Reuters
fallback

Българският енергиен холдинг (БЕХ) е приключил предварителното записване на облигационна емисия в размер на 500 милиона евро. Емисията е с падеж ноември 2018 г., а доходността е 4,287%, съобщават от БЕХ.

“След интензивни срещи с инвеститори във Франкфурт, Мюнхен, Лондон и Виена бяха подадени заявления в размер на над 1,2 милиарда евро”, посочва се в съобщението на холдинга.

Припомняме, че в началото на март от компанията съобщиха, че планират изтеглянето на облигационен заем, с помощта на който да покрият задълженията, свързани със строителството на АЕЦ „Белене“.

Още през март ръководството на БЕХ обяви, че планира да изтегли около 1 млрд. лева заем, за да погасява стари дългове на Националната електрическа компания (НЕК) и да си подсигури участието в други инвестиционни проекти, включително газовите връзки със съседните държави.

Икономически новини четете в Investor.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

анонимен

преди 10 години

500милиона нов заем, при само 30 милиарда национален продукт на цялата държава. Много скъпа ни излиза поддръжката на тази държава. Колко години ще трябват да ги заработим??? Живот на заем - като в Гърция ...

17

demosten2

преди 10 години

Надупи ни руската мечка и това си е. Лошото е, че по-голямата част от гласувалите за тея ***, нямат достатъчно мозък да осъзнаят какво се случи току-що.

16

...

преди 10 години

С лихвите ще върнат сигурно 1 милиард. Т.с. ние ще го връщаме .И още един милиард взет от Орешарски. А следващата година се канят да вземат заем от 4.4милиарда. Е как да не им искаме оставката!!!!

fallback