Снимка: Булфото
fallback

БСП няма да променя плоския данък. Това съобщи депутатът от “Коалиция за България” Корнелия Нинова по време на градската конференция на БСП-София.

“Няма да можем да изпълним обещанието си да отменим плоския данък, 84 народни представители не ни стигат, не срещаме подкрепа от колегите от ДПС", обясни Нинова.

Данъкът върху лихвите по депозитите също няма да бъде отменен, допълни тя. Вместо това се планира поетапното му намаляване до края на мандата на правителството. За догодина се предлага налогът да падне от 10 на 8%, посочи Корнелия Нинова.

Бюджетът, който предстои да разглеждаме и приемем, беше одобрен много трудно в разговори с колегите от ДПС и с част от министрите от правителството, посочи Нинова и добави, че проектът е различен от първоначално предложения от правителството и в голяма степен изпълнява ангажиментите на БСП.

Тя отново подчерта, че за социални дейности са отделени 11 млрд. лева.

По време на градската конференция на БСП-София Румен Овчаров коментира, че правителството работи и е дало ясни знаци в сферата на социалната политика и за финансова  консолидация. Той обаче предупреди за “пълзящият популизъм, който като че ли изцяло обхваща нашата парламентарна група” и даде пример с наскоро приетото удължаване на мораториума за покупка на земя от чужденци, дискутираната отмяна на пушенето в заведенията, както и “заиграването н цените на енергията”.

Още икономически новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

коци

преди 10 години

Ами тогава има да чакате да гласуват пак за вас !

32

Иван

преди 10 години

Защо бе Курнелче обещавахте преди изборите?Не станаха ли твърде много нещата ,които не можете да изпълните?

31

Анонимен

преди 10 години

ДПС са против всичко разумно и справедливо, а болшевиките ги назначават навсякъде! Червените гадове не се интересуват от хората и държавата, а от парите и властта.

fallback