Снимка: Ройтерс, архив
fallback

По данни на статистическите агенции на страните от Балканите най-високи заплати в региона имат словенците, а България е сред последните, следвана само от Албания и Сърбия, пише черногорският в. "Виести“, предаде БТА.

Най-висока е средната заплата в Словения - 990 евро през месец юли, следвана от Хърватия със 723 евро през август, Турция със 720 евро и Румъния с 480 евро през юли.

Черногорците през септември са получили средно по 475 евро, средната заплата на босненците през август е била 423 евро, а на македонците 392 евро през септември.

България със средна заплата 390 евро е на едно от последните места. След нея са Албания с 380 евро през септември и Сърбия с 342 евро средна заплата.

На световно ниво 12 от 20-те държави с най-високи заплати са европейски. Най-високи са доходите на швейцарците, чиято средна заплата е 4472 евро. От друга страна, най-ниски доходи в Европа имат молдовците, които получават средно 197 евро.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

45

Анонимен

преди 10 години

До АнонименТо вече си има сирийци за тази работа.

44

3456

преди 10 години

Не съм убеден, че събите са по-зле.Там поне цените са по-нормални...А босненци диказаха, че имат и футбол, но това е друга тема.

43

Анонимен

преди 10 години

Ку-ку и всички дето се изказвате неподготвени.Тез 800лв. са официалните а реалната СРЗ у нас е около 950.Ама вий от де да знаете как се смята и от де иде.Туй включва и данъци и осигуровки, не само парите дето взимаш.Не знам колко трудв стаж имате ама ако с 10г. взимаш 350-400 заплата за "обикнвен" човек значи че или яко те мързи или си пълен некъдърник.Да тук се плаща двойно по малко от реално изработеното.Н тва е нормата в дясната икономика.Богатите богатеят а бедните го ду*ат.

fallback