Над 1 млн. лв. е вложило предприятието "Слънчев бряг" АД това лято за поддържането на едноименния комплекс.

Около 350 000 лв. са били вложени само за паркоподдържане и озеленяване, сочи публичния отчет на Дружеството за дейностите, извършени през сезон 2013. Там е посочено още, че 300 000 са били дадени за сигурността на туристите, а по 100 000 лв. са отишли за ел. енергия и за осигуряване на промишлена вода за напояване. 

Поддръжката на алейното осветление в курорта е струвало на предприятието над 60 000 лв., а видеонаблюдението е излязло 80 000 лв.

"Ясно е, че приходите на дружеството, реализирани предимно от собствени дейности, са недостатъчни. Субсидии от държавата или от общината не се отпускат, въпреки че в по-голямата си част "Слънчев бряг" АД дублира основните дейности на община Несебър, за които плаща данъци. Проблемът с поддръжката на к.к Слънчев бряг може да се реши единствено чрез осигуряване на целево финансиране", категоричен е Златко Димитров, изпълнителен директор на "Слънчев бряг" АД.

Той посочи, че държавното предприятие е поело изцяло командироването на повече от 200 полицаи от вътрешността на страната, които са помагали на колегите си от РУП Несебър.

С отпуснати пари са били закупени 180 коша за смет с различна големина, било е осигурено допълнително нощно почистване на алеите, извършена е профилактика на уличното осветление.

Пари са дадени и за асфалтирането на някои алеи, както и за поддръжката на зелените площи. Освен това са били обособени контролни пунктове и са извършени много други дейности по подготовка на инфраструктурата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase