Христо Казанджиев. Снимка: Bulgaria On Air
fallback

„Притеснително е, че отново няма действащ ресорен заместник-министър на енергетиката.Промените в Българския енергиен холдинг (БЕХ) са сериозно изпитание в този момент.

Новите назначения говорят, че няма да има промяна и отново липсват ясни приоритети в бъдещата енергийна политика“, каза в ефира на Bulgaria On Air Христо Казанджиев от Българския енергиен форум (БЕФ).

По думите му предложените мерки от министъра на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев ще имат краткосрочен ефект. „Като цяло секторът ще бъде натоварен с по-големи разходи“, обясни експертът.

"Факт е, че в България всички стоки са с повишени цени. Енергийният сектор е единственият, който държавата може да манипулира в ущърб на производителите и в полза на потребителите. Има значителен спад на потреблението на електроенергия, но разходите драстично се увеличават, заради инфлацията и други икономически фактори.

Приходите за компаниите намаляват, а тежестта се разпределя върху по-малък процент потребители“, посочи Казанджиев и допълни, че в наложително правителството да обърне внимание на този факт.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

аз

преди 10 години

.Има си зам. министър. Нагла и безочлива лъжа. Който иска да види страницата на МИЕ

15

кой ще връща задълж

преди 10 години

Сектор енергетика е натрупал 5.4 милиарда задължения. Не се ли притесняват КОЙ ще ги връща.

14

малкото слънце

преди 10 години

Не се притеснявайте, че да не ви изненадат с някой зам.министър от ДПС !!!

fallback