Деяна Костадинов свика утре заседание на тристранката. Снимка: БТА

Всички национално представителни работодателски организации напускат Националния съвет за тристранно сътрудничество, съобщиха от Българската търговско-промишлена палата.

На провелата се днес среща в БТПП четирите национално представителни работодателски организации взеха решение да се подготви декларация до председателя на Националния съвет за тристранно сътрудничество (НСТС), с която да се обяви, че напускат Съвета.

Работодателските организации изразяват несъгласие с противоконституционните промени в Закона за публичност на имуществото на лица, заемащи висши държавни, обществени и други длъжности в публичния и частния сектор. Решението за прекратяване има незабавен ефект, се посочва още в съобщението.

Промените, предложени от лидера на РЗС Яне Янев, предвиждат пред Сметната палата да декларират доходите и имуществото си всички представители на тристранката (синдикалните лидери и представителите на работодателските организации).

Утре в Министерски съвет ще се състои заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество, на което се очаква да бъдат обсъдени мерките, предприети в икономическата и социалната сфера.

На заседанието, свикано от вицепремиера и министър на труда и социалната политика Деяна Костадинова, ще бъде обсъден и проект на Актуализирана стратегия по заетостта на България 2013-2020 г.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase