Снимка: Булфото
fallback

Повече от 20 % е намалението на цената на газа, което "Булгаргаз" ще получава от "Газпром", съобщи Махиал Андонов пред Дарик. Изпълнителният директор на БЕХ обясни, че тази цена не може едно към едно да се отнесе към крайните потребители.

Намалението е между 22 и 23%. Това е реалната отстъпка, която се постигна. Това, което се постигна - над 20% отстъпка, е по цената, която имахме по договор. А това, което договорихме от 1 април до 31 декември, е допълнение към този действащ договор, обясни още Андонов.

Той коментира „Южен поток”, че това, което е подписано на 27 август във Варна, е бил протокол от дълги преговори и са успели да защитят на 100% интересите на България и на БЕХ.

"Договорихме, че след започване на строителството на "Южен поток" през декември 2015 г. трябва да имаме търговска експлоатация на тръбата. През тези три години ще бъде строителството на газопровода.”, обясни още той.

Цената, на която продаваше "Булгаргаз" беше под себестойността, която купуваше, но тя се регулира от ДКЕВР. Сега, след като се подаде заявлението за промяна на цената, очаквам поне 10% минимум намаление на цената за потребителите",  допълни още Михаил Андонов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

49

koko

преди 11 години

Нищо няма да стане - Наки сме в БГ.! Няма да има посредници - да бе да , явиха се трима : Булгаргаз,Булгартрансгаз , Овъргаз - а сигурно има и още . И кой командва парада - БЕХ или ДКВЕР - Не знам кой и какво регулира ---------- НО всички ни лъжат и крадат от нас

48

Bastun

преди 11 години

НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ВИ ДАДЕ ТОЛКОВА ,КОЛКОТО МОГА ДА ВИ ОБЕЩАЯ !!

47

Анонимен

преди 11 години

Този мазник успя да подведе и премиера. Като обявят цените след януари истината ще лъсне.

fallback