Снимка: Reuters

Традиционно с наближаването на края на активния летен туристически сезон българските морски курорти започват да рекламират различни промоции и отстъпки в цените на услугите, които предлагат.

Представители на туристическите браншови организации вече обявиха, че в последните десет дни на август цените на хотелите по морето ще се понижат с цел да се удължи сезонът и да се привлекат нови туристи в началото на есента. Засега обаче подобни отстъпки заявяват само от черноморския комплекс Албена.

Промоционалните пакети ще започнат да се предлагат от началото на септември, каза за Investor.bg Руслан Йорданов, ръководител на рекламния отдел на „Албена“ АД. Той уточни, че цените за почивка в различните хотели на курорта ще паднат средно с 15% в зависимост от базата за настаняване. 

За почивните празнични дни между 5 и 9 септември курортът обяви и друго намаление от 20 на сто спрямо стандартните оферти за месеца. Най-евтините пакети за периода започват от 28 лв., а пакетът „ол инклузив“ струва 57 лв.
Засега от „Албена“ АД отчитат като цяло по-слаб сезон. Нощувките са с 9 процента по-малко спрямо същия период на миналата година, но приходите са с 8 на сто по-високи заради 5-процентното повишение на пакетите в началото на сезона.

Както и през минали години най-много са гостите от Русия, каза още Йорданов. Отчита се 13% ръст на руските туристи, които са реализирали близо 300 хиляди нощувки в комплекса досега.

През миналата година в черноморския курорт са реализирани около 1,6 милиона нощувки от около 250 хиляди туристи. Очакванията са през сезон 2012 да се достигнат миналогодишните показатели.

Още в началото на летния туристически сезон от черноморския комплекс "Албена" отбелязаха трудно начало. През юни летовниците бяха с 20 на сто по-малко спрямо същия период на миналата година.

Още за България четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase