Снимка: Ройтерс

Новото гръцко правителство се отказва засега от плана да предоговори спасителния пакет за страната заради предупрежденията, че предложенията му ще бъдат отхвърлени от международните кредитори, пише FT.

Финансовият министър на Гърция Янис Стурнарас твърди, че управляващата коалиция ще трябва да ускори реформите, преди да иска облекчаване на условията по програмата.

"Изпълнението на програмата изостава от графика и не можем да искаме каквото и да било от кредиторите ни преди да наваксаме", коментира Стурнарас пред изданието.

"Има светлина в края на тунела, но тунелът е дълъг", допълни той.

Още по време на предизборната кампания коалиционните партньори обещаха да издействат някои облекчения от международните си кредитори. Премиерът Андонис Самарас обеща също така да ускори структурните реформи и приватизацията и да работи за създаването на нови работни места.

Гърция официално призна, че изостава с ключовите структурни реформи, включително на данъчната администрация, която е насочена към борбата с укриването на данъци.

Изпълнението на бюджета тази година също е извън договорените с кредиторите на страната граници, въпреки подобреният контрол на разходите.

Още новини за икономиката на Гърция четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase