Групата Бош планира нова локация за производство и разработка на електронни управляващи блокове за автомобилостроенето в Клуж-Напока, Румъния.

Планираната инвестиция за първия етап от строителните работи до края на 2013 г. възлиза на €77 милиона. Строителството ще започне през второто тримесечие на 2012, а производството – в средата на 2013 г.

Производствените халета ще обхващат покрита площ от 38 000 кв. м. Към края на 2013 г. в Клуж-Напока 340 нови служители ще бъдат заети в разработката и производството. През следващите години дейността на завода ще продължи да се разширява.

Клуж-Напока е разположен на около 300 километра северозападно от Букурещ. В организационно отношение новата локация принадлежи към направление “Автомобилна електроника”, което произвежда електронни управляващи блокове, полупроводници и сензори за автомобилните технологии и други области.

Направлението разполага със 17 производствени площадки в целия свят. В него работят около 20000 служители.

Група Бош в момента има три локации в Румъния. В Букурещ е седалището на търговската компания за електроинструменти, термотехника, системи за сигурност и автомобилно оборудване. Тя управлява и комуникационния център в Тимишоара.

В Блаж пък се намира производствен център за технологии за линейно движение, който сега се разширява и с производствени линии за автомобилна техника. За Бош в Румъния работят общо около 1400 служители.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase