Moody's понижи кредитния рейтинг на Гърция. Снимка: архив, Reuters
fallback

Международната рейтингова агенция Moody's понижи оценката си за Гърция от Са до С - най-ниската по скалата си.

Moody's твърди, че решението е предизвикано от предложението на Атина за преструктуриране на публичния й дълг, при което частните инвеститори ще загубят 70 процента от вложенията си. С най-ниския си рейтинг C Moody's оценява облигациите, които са неизплатими, тоест в състояние на дефолт.

Според рейтинговата агенция дори да се осъществи сделката с частните банки кредитори и с частните инвеститори, която се очаква да бъде постигната този месец, рискът от дефолт остава висок. Moody's обеща да преразгледа оценката си, след като Гърция пусне новите облигации.

На 27 февруари рейтингът на Гърция понижи и друга от големите рейтингови агенции Standard & Poor's, отбелязва БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

66

dabe

преди 12 години

Напротив фалита на Гърция ще премести много от бизнеса им у нас и ще създава работни места у нас,конкуренция и вдигане на стандарта ни. В момента млад специалист там взема по-малка заплата от моята при по-високи цени на жилища, данъци ....Младите гърци искат да бягат на гурбет защото новите им заплати са мизерни.Друг е въпросът , че никой няма да ги вземе на работа никъде.Особено в Германия като чуят за тях забрави

65

????

преди 12 години

ТОВА ПРИЛИЧА НА ЧИСТ КОНТРОЛИРАН ФАЛИТ НАЛОЖЕН ОТ ''ГОЛЕМИТЕ'' ,СЛЕД НЕКОЛКОКРАТНИ ОПИТИ ДА ПОПРАВЯТ ИКОНОМИКАТА ЯВНО СЕ Е СТИГНАЛО ДА НЯКАКВО ТАЙНО СПОРАЗУМЕНИЕ.НО ИМАЙТЕ ПРЕДВИД ЧЕ ВСИЧКО ТОВА НЕИМОВЕРНО ЩЕ СЕ ОТРАЗИ НА РЕГИОНА И НА БЪЛГАРИЯ-ЗА РАЗЛИКА ОТ ТЯХ НИЕ ВЕЧЕ НЯМА КАКВО КЪДЕ ДА РЕЖИМ

64

до 67

преди 12 години

Ние нашите пари не ги управляваме от двадесет години.Беше ни наложен валутен борд--Валутният борд е система, при която дадена парична единица е конвертируема при фиксиран курс спрямо друга парична единица. Това е всичко.Българското правителство управлява финансите.При гърците нащата са много зле, тъй като приеха да променят конституцията си, гарантирайки, че първо ще изплащат заемите, а от каквото остане - за заплати, пенсии, държавни разходи... На практика Гърция загуби суверинитет.

fallback