Снимка: Министерство на икономиката, енергетиката и туризма
fallback

До една година ще започне да се реализира общият културно-исторически маршрут между България, Хърватска, Румъния и Сърбия „Пътят на римските императори”.

Това стана ясно днес, след като министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков подписа четиристранния меморандум за разбирателство за реализацията на маршрута с държавните секретари на останалите три държави.

В партньорство с останалите страни България вече е анонсирала пред Европейската комисия проектно предложение за маршрута на римските императори. Според него четирите държави ще реализират съвместната реклама и общото представяне на туристическите си пазари в Европа и трети страни, като ще използват единна визуализация, лого и слоган.

Маршрутът ще ползва едно основно трасе, свързващо отделните държави. Четирите страни ще създават и конкретни общи туристически услуги, чрез които да популяризират тази част на Европа и богатите й културни и природни ресурси.

Подобен продукт вече съществува в Централна и Западна Европа, коментира министър Трайков.

Целта на общия туристически проект между четирите държави е да превърнат региона в по-привлекателна дестинация за туристите по света, като се използва богатото им нематериално наследство от римско време.

Министър Трайков каза, че заради този туристически проект България ще подобри инфраструктурата в своя участък от маршрута.

Още икономически новини четете в Investor.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Def

преди 12 години

"министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков"- Все се чудя не са ли му множко дините под едната мишница на ТТ, голям пенкилер ще да излезе? Специално за туризма все си мисля че трябва много здраво да се запретнат ръкави и да се работи работи работи...

16

Анонимен

преди 12 години

Румене всички основни пътища на Балканите а и в Европа са прокарани от Рим , градовете и руиуните , с които толкова много се гордееме пак са построени от Рим , ти какво точно искаш и за какво се бориш

15

rumen221

преди 12 години

НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА...- КОЯТО ДА СЕ ХВАЛИ КАК Е БИЛА ПОРОБЕНА...- СЛЕД ПЪТЯ НА ПОРОБВАНЕ ОТ РИМЛЯНИТЕ..., КАКВО СЛЕДВА...- ПЪТЯ ПО КОЙТО СМЕ ПОРОБЕНИ ОТ ОСМАНЦИТЕ ЛИ....- А ЗАЩО НЕ И ПЪТЯ НА ВАСИЛИЙ - ***..., КОЙТО ДА СВЪРШВА В ПЕТРИЧ, КЪДЕТО ПРЕД ТУРИСТИТЕ РИТУАЛНО ДА СЕ ИЗВАЖДАТ ОЧИТЕ НА СТОТИНА БЪЛГАРИ..., ЗА ДА НЕ ГЛЕДАТ ПОВЕЧЕ СРАМА НА ПОЛИТИЦИТЕ СИ...!!!

fallback