Снимка: Министерство на икономиката, енергетиката и туризма

До една година ще започне да се реализира общият културно-исторически маршрут между България, Хърватска, Румъния и Сърбия „Пътят на римските императори”.

Това стана ясно днес, след като министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков подписа четиристранния меморандум за разбирателство за реализацията на маршрута с държавните секретари на останалите три държави.

В партньорство с останалите страни България вече е анонсирала пред Европейската комисия проектно предложение за маршрута на римските императори. Според него четирите държави ще реализират съвместната реклама и общото представяне на туристическите си пазари в Европа и трети страни, като ще използват единна визуализация, лого и слоган.

Маршрутът ще ползва едно основно трасе, свързващо отделните държави. Четирите страни ще създават и конкретни общи туристически услуги, чрез които да популяризират тази част на Европа и богатите й културни и природни ресурси.

Подобен продукт вече съществува в Централна и Западна Европа, коментира министър Трайков.

Целта на общия туристически проект между четирите държави е да превърнат региона в по-привлекателна дестинация за туристите по света, като се използва богатото им нематериално наследство от римско време.

Министър Трайков каза, че заради този туристически проект България ще подобри инфраструктурата в своя участък от маршрута.

Още икономически новини четете в Investor.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase