Снимка: БТА
fallback

До 11,2% е нараснала безработицата в България през декември 2011 г., показват данни на европейската статистическа служба Евростат. Данните за безработицата през ноември са коригирани леко нагоре до 11%, а за октомври – до 10,9%.

За сравнение Агенцията по заетостта отчете ръст на безработицата през декември до 10,4%.

Окончателните данни на Националният статистически институт (НСИ) за безработицата през последното тримесечие на миналата година ще излязат на 21 февруари. През третото тримесечие на миналата година националната статистика отчете, че безработицата е била 10,2%.

През декември спрямо ноември миналата година безработицата в еврозоната е останала без промяна на рекордно високото ниво от 10,4%. Безработицата в целия Европейски съюз (ЕС) също не се е изменила през последния месец на миналата година и е останала 9,9%.

Над 23,8 млн. души са безработните в ЕС, като от тях повече от 16,4 млн. души са граждани на страните от еврозоната.

Над 5,4 млн. са младежите в държавите от ЕС до 25-годишна възраст без работа, от тях близо 3,3 млн. души са от страните от еврозоната.

Още новини от България четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

1111111111111111

преди 12 години

Да 11,2% и едно на ум 111,2%

16

ехо

преди 12 години

В България няма безработица-това е комунистическа пропаганда....къде ги тези безработни всички работят и благоденстват под сянката на падишаха???

15

алоо

преди 12 години

алооо- защо ни броихте бее?защоо?нали при преброяването всичко е отразено с подробности.Къде е информацията алоо? къдее?може ли да ни броят да пишем всичко за нас--пол, къде живее, работи ли куде и тн. с кой живее и тн и накрая народа (НИЕ) да не можем да си видим информацията алооооооооооооо-да не сме офце беееееееее?бойку -къде е информацията от преброяването беееееееееееееееееееееее?

fallback