Снимка: архив, БТА
fallback

Утре се възстановява движението на спрените през последните 4 дни (12-15 декември) 166 пътнически влака, каза за Investor.bg изпълнителният директор на „Холдинг БДЖ“ Йордан Недев.

Разписанието за движение на тези влакове е в интервала 8 часа-16 часа, тоест по време на все още продължаващата стачка в железниците.

Причината за спирането на композициите беше, че вследствие на несигурността до коя точно гара ще стигне влакът поради стачните действия, пътници в тях миналата седмица почти нямаше. А това увеличаваше загубите на БДЖ, които към днешна дата, след 22 дни стачка, са около 2,5 млн. лева. 

Утре стачката в „БДЖ Пътнически превози“ продължава, казаха обаче от синдикатите. Продължават и преговорите по Колективния трудов договор на дружеството. Такъв вчера беше подписан от „БДЖ Товарни превози“,  така че там от днес стачката официално е прекратена.

Очакванията на представители на БДЖ са, че утре стачкуващи железничари почти няма да има, което означава, че голяма част от влаковете би могло да се движат по разписание.

Още новини за българската икономика четете в Investor.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

НИЛ-АТС

преди 12 години

До БДЖ..СТАВА ...БЧЖ!***, синдикатите са представители на работниците, избрани от тях. Комунистите от ГЕРБ са назначили такива гадове като Недев и Владимиров, на които не им пука за загубите, защото заплатите им вървят. Можеше да няма стачка, ако имаше преговори...Но нали това милиционерско правителство върши всичко на инат.

26

Rad

преди 12 години

Тия жепейци нека си лежат сега, след това ще чакат за заплата. Това добре дошло за автобусните фирми. Но като се поддават на тия комунистически синдикати, които се възползват винаги от всякаква ситуация и от които никаква файда няма-това ще им е дереджето.

25

Икас

преди 12 години

Интересно е, кой ползва още тия железарии-високи цени на билетите като в автобусния транспорт, мизерия, мангасарщина, закъснения. Когато създадат условия за пътуване, когато започнат да глобяват нередовните пътници с цели билети, а не с половинки може и да имат пътници.

fallback