Снимка: архив, БТА

Утре се възстановява движението на спрените през последните 4 дни (12-15 декември) 166 пътнически влака, каза за Investor.bg изпълнителният директор на „Холдинг БДЖ“ Йордан Недев.

Разписанието за движение на тези влакове е в интервала 8 часа-16 часа, тоест по време на все още продължаващата стачка в железниците.

Причината за спирането на композициите беше, че вследствие на несигурността до коя точно гара ще стигне влакът поради стачните действия, пътници в тях миналата седмица почти нямаше. А това увеличаваше загубите на БДЖ, които към днешна дата, след 22 дни стачка, са около 2,5 млн. лева. Hidden Field

Утре стачката в „БДЖ Пътнически превози“ продължава, казаха обаче от синдикатите. Продължават и преговорите по Колективния трудов договор на дружеството. Такъв вчера беше подписан от „БДЖ Товарни превози“,  така че там от днес стачката официално е прекратена.

Очакванията на представители на БДЖ са, че утре стачкуващи железничари почти няма да има, което означава, че голяма част от влаковете би могло да се движат по разписание.

Още новини за българската икономика четете в Investor.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase