Снимка: Reuters
fallback

Втората линия от газопровода "Северен поток" може да бъде пусната в действие по-рано от планираното, заяви днес руският премиер Владимир Путин на среща с делегация на Източния комитет на германската икономика, информира ИТАР-ТАСС.

Той допълни, че почти половината подводна част от газопровода е монтирана. По думите на Путин втората линия на Северен поток е с капацитет 27 милиона кубични метра газ годишно, както и първата линия.

"Това сочи, че стабилизираме пазара, това е още една крачка към стабилизиране на енергийния пазар на Европа. Смятам, че това е наше общо постижение," посочи Путин, като припомни, че миналата седмица бе пусната първата линия на газопровода.

Той изрази учудване от критиките към проекта в Германия. "Този проект е от национален интерес за Германия и Русия, разбира се", добави Путин.

На срещата с водещи германски бизнесмени руският премиер отново изрази готовността на страната си да помогне на Европа в тежката финансова ситуация, като изтъкна, че това на първо място може да стане чрез Международния валутен фонд (МВФ), допълва БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Анонимен

преди 12 години

Пускат втора тръба, защото Германия си има индустрия и газ си трябва - имаш ръст на производството, трябва ти повече енергия! Ще има и за други държави, които са платежоспособни и имат планове за по-сериозно производство. Германия печели и сериозна позиция в схемата, защото е съсобственик на тръбите и освен, че ще печели от услугата, ще има думата по бъдещите сделки. Всеки, който ще иска газ, ще трябва да се съобразява с Германия...

18

негов почитател

преди 12 години

Браво на Путин ,гледа и тачи родината си !

17

Анонимен

преди 12 години

Те живеят на кредит и дано не рухнат изведнъж , че ще си е.е мамата.

fallback