Снимка: Reuters

Втората линия от газопровода "Северен поток" може да бъде пусната в действие по-рано от планираното, заяви днес руският премиер Владимир Путин на среща с делегация на Източния комитет на германската икономика, информира ИТАР-ТАСС.

Той допълни, че почти половината подводна част от газопровода е монтирана. По думите на Путин втората линия на Северен поток е с капацитет 27 милиона кубични метра газ годишно, както и първата линия.

"Това сочи, че стабилизираме пазара, това е още една крачка към стабилизиране на енергийния пазар на Европа. Смятам, че това е наше общо постижение," посочи Путин, като припомни, че миналата седмица бе пусната първата линия на газопровода.

Той изрази учудване от критиките към проекта в Германия. "Този проект е от национален интерес за Германия и Русия, разбира се", добави Путин.

На срещата с водещи германски бизнесмени руският премиер отново изрази готовността на страната си да помогне на Европа в тежката финансова ситуация, като изтъкна, че това на първо място може да стане чрез Международния валутен фонд (МВФ), допълва БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase