Снимка: Булфото
fallback

Природният газ ще поскъпне с по-малко от 5% от януари 2012 г. Цената на парното няма да се повишава в средата на отоплителния сезон, прогнозира председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране Ангел Семерджиев, цитиран от БНР.

Изявлението на Семерджиев е в отговор на прогнозата на "Булгаргаз", че в началото на следващата година горивото може да поскъпне с над 17%. По закон, при повишаване на цената на газа с над 5%, топлофикациите могат да поискат актуализиране на цената на парното.

Аргументите на „Булгаргаз“ са, че през 2011 г. енергийният регулатор всяко тримесечие е утвърждавала по-ниски от предложените от газовото дружество цени. Допълнително върху прогнозата им за началото на 2012 г. влияят цените на алтернативните горива и промяната в курса на долара.

„Ако има повишение на цената на газа от януари, то ще бъде при всички положения под 5%“, каза обаче днес председателят на държавния регулатор. Същевременно Семерджиев добави, че „това трябва да го докажем с цифри, защото всеки път водим дела с "Булгаргаз".
 
Още новини за българската икономика в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

34

Gotse

преди 12 години

"Попарил" - глупости!!! Тихо и неусетно Булгъз достига до цените, които са си предвидили! И ако някой се чуди как така - ето как. Булгъз иска 15% или 20% знаейки, че гъзодавеца от регулиращия клапан ще му отпусне 4% или 5%!!!!! И така при всеко едно поискване, те му се отпускат - навеждайки се !!!!! Срамно и жалко !!!

33

стоян

преди 12 години

това трябва да го докажем с цифри, защото всеки път водим дела с "Булгаргаз, бе Ангеле, бе мушингио краставо кой лъжеш,НИКОГА не си им отказал увеличение само цирк играеш пред хората.

32

Анонимен

преди 12 години

по два пъти годишно я вдигат тая газ. ай сиктир - минавам на боб и пръжки

fallback