Снимка: Reuters
fallback

Варна отне първенството на Бургас по въведени в експлоатация новопостроени жилищни сгради през третото тримесечие.

Предварителни данни на Националния статистически институт показват, че в региона на морската ни столица са въведени в експлоатация 136 сгради със 780 жилища. В област Бургас са въведени в експлоатация 107 сгради с 1 129 жилища.

На трето място се нарежда Добрич с въведени в експлоатация 61 сгради със 188 жилища. Столицата е на четвърто място с 58 сгради с 533 жилища в тях, пуснати в експлоатация в периода юни-септември.

Като цяло за страната през третото тримесечие са въведени в експлоатация 690 сгради, което е с 27,1% повече спрямо предходните три месеца, показва статистиката.

Новопостроените жилища в тях обаче са с 0,7% по-малко и броят им е 3 796.

Намалява и общата полезна площ на новопостроените жилища, както и общата жилищна площ и средната полезна площ на едно жилище, отчита националната статистика.

Още новини за имоти в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

аууу

преди 12 години

И както са въведени в експлоатация, така си остават полупразни...Тази голяма простотия и алчност, за застрояване на всички възможни и невъзможни терени на града, ни докара грозният изглед от различни архитект.стилове и недостиг на тротоари и дървета по улиците, отделно дупките, дълбоки като кратери. Варна заприлича на една голяма *** от застроителни недомислия и празни молове/5 на брой/ - и накрая уредиха поръчкови бюлетини за старата джибра - кмета и пак той спечели изборите!

5

Анонимен

преди 12 години

Седнали софиянци да обсъждат дупките на Варна. Първо си оправете вашите сокаци и тогава злорадствайте.Варна толкова много се застрои, че повече няма накъде.Златни Пясъци са бутафория на предишния комплекс. То хубаво да строиш и застрояваш, но естетиката като ти куца и се залага само на решения на жилищния проблем и печалби нещата отиват към ***. Честно казано сегашна Варна не покрива визията ми за модерен курортен град.

4

Киро Й.

преди 12 години

Щом сме с най-много постройки значи града се разраства, ставаме втори и заслугата е наша, на управлявалите. Сега Варна сигурно вече е един милион, не ... ДВА !

fallback