Снимка: Reuters
fallback
Apple записа една победа в глобалната си патентна война срещу Samsung, след като австралийски съд забрани временно продажбата на таблета на южнокорейската компания на територията на Австралия, съобщи ВВС. 
 
Apple обвинява Samsung, че е изкопирала тяхната технология за сензорния екран на своя Galaxy Tab 10.1.
 
Samsung е един от основните конкуренти на Apple на пазара на смартфони и таблети. Решението на австралийския съд ще навреди на позицията на корейската компания на австралийския пазар, защото най-вероятно ще пропусне предколедното пазаруване. 
 
Двете компании водят съдебни битки в девет държави от април като всяка обвинява другата в нарушаване на патенти. 
 
Apple вече постигна победа в Германия, където бяха забранени продажбите на Galaxy Tab 10.1 до произнасянето на втора инстанция.
 
Миналата седмица Samsung обяви, че ще се опита да спре продажбите на iPhone 4S във Франция и Италия с обвинението, че Apple е нарушил патента им за пренос на данни по 3G мрежата.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

НаблюдателЕE

преди 12 години

- по същество, същият патент може да се използва фундаментално срещу ВСЕКИ Android smartphone/table и де факто да блокира продажбите на всяко Android изделие в Австралия- Stebe *** има над 300 патента в Apple :)

32

НаблюдателЕE

преди 12 години

Любопитното в случая е, временната забрана за продажба на Galaxy Tab 10.1 в Австралия се дължи директно на Steve ***:- забраната е постановена, защото съдът е постановил, че Samsung е нарушил два патента- единият от патентите е т.н. "multitouch patent", австралийският еквивалент на америакнския патент 7'479'949, в сила от 20.01.2009 година- No. 1 в списъка на изобретателите на патента 7'479'949 е Steve *** (следва Scott Forstall, SVP на IOS в Apple и още 23 имена)

31

ШОП

преди 12 години

К'о е туй нящо бря ???

fallback