Снимка: Reuters
fallback

Стив Джобс, който почина в сряда, ще бъде погребан съгласно будистките традиции.

Това съобщи порталът за съвременно изкуство ArtLyst, без да цитира източник, посочва РИА Новости.

Oще по темата
6 окт 2011 06:53
306

Световно признатият новатор в сферата на технологиите Стив Джобс почина в сряда вечерта след дълго боледуване на 56-годишна възраст. Роднините му и до момента не съобщават къде ще бъде погребан култовият мениджър.

Стив Джобс беше будист. Приел е тази религия през 1973 г., когато заминава за Индия, поради което зарязва учението си в САЩ.

Основателят на Apple се връща с родината си с обръсната глава и с традиционните индийски дрехи.

Представители на градската управа на Сакраменто казаха, че на погребението, което според редица медии ще се състои през уикенда, ще присъстват само най-близките.

По-рано от Баптистката църква на Уестбъро, известна със скандалното си присъствие на погребенията на мнозина починали знаменитости, заявиха, че ще организират протести и на погребалната церемония на Джобс.

За първи път за сериозното заболяване на Стив Джобс се разбра през 2003 г. Тогава му беше му поставена диагнозата рак на панкреаса, а през 2004 г. той се подложи на операция.

Спекулациите за здравословното му състояние достигнаха апогея си, след като агенция „Блумбърг“ поради техническа грешка публикува през август 2008 г. некролог на шефа на Apple.

През януари 2009 г. Джобс отново излезе в 6-месечен отпуск по болест. Тогава лекарите му откриха рак и на черния дроб. След операция по трансплантация и рехабилитация Джобс се върна на работа.

И двата пъти през целия период на лечение Джобс продължаваше да ръководи компанията от дома си.

През август тази година Стив Джобс се оттегли от първия пост в Apple и мястото му беше заето от Тим Кук.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

Добрин

преди 12 години

Коя е първата реклама в историята на човечеството?Каква е връзката между компютърните технологии и райската градина? Вижте тук: krasistoichkov.blogspot/2011/10/blog-post.html

26

Maria

преди 12 години

Дали е давал пари за благотворителност или не, за каква кауза - това си е било изцяло негов избор. Никой няма право да налага на другите какво да правят с парите си - човекът си ги е спечелил сам, логично сам да решава за какво да ги похарчи. Наместо да му държите сметка, давайте вие, на когото и колкото искате.

25

2

преди 12 години

Гений е Стив Джоб.Щи го погребат така както иска той.Будизмът е спокойствие,може би ще го кремират със сандалово дърво,така беше с Фамилия Ганди.Нека да намири спокойствие на душата му там Горе.

fallback